петък, 7 февруари 2020 г.

Какви качества развива Кудо


Събота и неделя, в НСА се проведе Кудо работилница, с водещ Шихан (висока титла в японските бойни изкуства) Игор Самухин, шести дан, председател на украинската Кудо федерация. Кудо е създадено от Азума Такаши, понастоящем на 70+ г. и активно трениращ. Технически Кудо по нищо не се различава от мма, бойното самбо и т.н. смесени бойни изкуства. Различното е духът на уважение, желязната дисциплина, воинският нравствен кодекс.
Смесеното бойно изкуство Кудо започва от Япония, но понастоящем е разпространено по целия глобус. Едно негово средоточие е Русия. Там Кудо (в превод: пътят на свободата) получава най-радушно посрещане. Руските бойци са всред печелещите повечето световни шампионати.
Тренировките по Кудо са изключително интензивни - съчетава се високата физическа натренираност, бойните ударни и борцови умения (страйкинг и граплинг) с медитативния воински дух, изискващ постоянно надхвърляне на собствените ограничения.
Качества, които Кудо развива:
психическа и телесна издръжливост, воля за победа при доверие в неизбежните провали и загуби като част от пътя, мощна пробивност, пренасяна и в социалния живот, братско уважение, приемане на болката и трудностите, при спокойна лкпса на крайна привързаност и залепване към непременното удоволствие (една житейска диалектика), готовност за дългосрочно, упорито и постъпателно следване на стратегически цели, смелост, опознаване и разтваряне на собствените страхове до сърцата храброст, воля, медитативен дух...
Кудо отдавна се ползва при терапията на зависимости, а в боен клуб Кудо-Славия, при психотерапията на тревожни разстройства, като соматопсихична практика по експлициране на маладаптивни базисни вярвания и преработката им до високо мотивирана смелост.
...
Тренировките се провеждат в к-с Славия, фитнес Джъмбо, вътрешна зала, понеделник, вторник, четвъртък и петък от 19.30.
Заповядай!
Осу!

Няма коментари:

Публикуване на коментар